Maderoterapija (terapija drvetom) je tehnika masaže koja potječe iz Kolumbije, a uključuje primjenu drvenih valjaka različitih veličina i oblika, prilagođeni tretiranju različitih dijelova tijela.

Smatra se holističkom tehnikom koja stimulira i uravnotežava energiju, smanjuje stres te ublažava bolove u mišićima i zglobovima. Terapija je prirodna i bez alergijskih reakcija na koži. Upotreba ove terapije proširila se i u estetske svrhe budući da pozitivno utječe na čvrstoću i tonus mišića, bolji rada limfnog sustava, smanjenje lokalnog masnog tkiva i borbu protiv celulita.

Maderoterapija je izuzetno učinkovita terapija koja se koristi u svrhu oblikovanja tijela. Prednost upotrebe posebno oblikovanih drvenih elemenata samostalno ili u kombinaciji sa kozmetičkim preparatima daje fantastične rezultate u borbi protiv celulita i lokaliziranih masnih stanica.

Tretman maderoterapije započinje se ručnom masažom u kombinaciji sa eteričnim uljima nako čega se nastavlja tretiranje sa drvenim valjcima različitih oblika i veličina. Potrebno je izvesti 10-15 tretmana kako bi se postigli određeni željeni rezultati ali prvi rezultati su vidljivi već nakom 2-3 tretmana.

Drveni valjci koji se koriste u maderoterapiji dizajnirani su da se prilagode različitim dijelovima tijela, a drvo kao jedan od pet elemenata prirode ima terapeutske učinke koji su korisni za zdravlje čovjeka.

 

Ostale novosti

O nama

Studio za kozmetiku VITA počeo je s radom 2003. godine u Sisku sa osnovnom djelatnosti salona za uljepšavanje. Unutar djelatnosti kojima se tvrtka bavi možemo izdvojiti slijedeće usluge: njega tijela, njega lica, njega ruku, njega stopala, make-up, usluge solarija, frizerske usluge