Microneedling je minimalno invazivni postupak koji uključuje površinski i kontrolirano probijanje kože finim iglama. Tijekom kratkog vremenskog razdoblja stekao je masovnu popularnost i prihvaćanje jer je jednostavna, sigurna i učinkovita tehnika daje odlične rezultate. Tradicionalno se koristi kao indukcijska terapija kolagenom za ožiljke i pomlađivanje kože no s vremenom se proširio spektar indikacija uključujući ožiljke od akni, posttraumatske i ožiljke od opeklina, alopeciju, hiperpigmentacije, strije te transdermalni sustav dostave aktivnih sastojka u dublje slojeve kože.

Microneedling proizvodi kontroliranu ozljedu kože a da ne oštećuje negativno epidermis i dermis. Tokom tretmana moguća je pojava minimalnog površinskog kapljičastog krvarenja. Prilikom tretmana dolazi do povećane aktivnosti stanica i oslobađanja različitih proteina, kalija i čimbenika rasta iz stanice u vanjštinu što dovodi do migracije fibroblasta do mjesta ozljede, a time i indukcije kolagena. Igle ne stvaraju ranu u pravom smislu, već simuliraju ozljedu kako bi tjelesne stanice vjerovale da je došlo do ozljede te se pokrenuli navedeni procesi.

Microneedling, kao što je već navedeno, se koristi za široki raspon indikacija ali se isto tako može vrlo uspješno kombinirati i sa ostalim salonskim tehnikama kao što su kemijski pilinzi, dermoabrazije, laseri, radiofrekvencije, elektroporacije, LED terapije. Prilikom izvođenja tretmana iznimno je bitna upotreba odgovarajućih kozmetičkih proizvoda, kako salonska tako i kućna njega da bi se postigli maksimalni željeni rezultati.

dipl.kozm., Ivana Paulin, majstor kozmetičar

Ostale novosti

O nama

Studio za kozmetiku VITA počeo je s radom 2003. godine u Sisku sa osnovnom djelatnosti salona za uljepšavanje. Unutar djelatnosti kojima se tvrtka bavi možemo izdvojiti slijedeće usluge: njega tijela, njega lica, njega ruku, njega stopala, make-up, usluge solarija, frizerske usluge