Koža kao najveći organ čovjekova tijela vrlo je živa i sklona raznim promjenama uslijed unutarnjih i vanjski utjecaja. Lice kao najistaknutije i najvidljivije područje tog našeg velikog organa najviše je podložno promjenama te je njega lica izuzetno bitna kroz cijelu godinu.

Jesen i zima su idealna godišnja doba za zahtjevnije kozmetičke procedure jer je utjecaj sunčevih zraka minimalan a i Vi sigurno imate više vremena koje možete odvojiti za posjet kozmetičkom salonu obzirom da nas prate kraći, tmurni i kišni dani. Ima li boljeg mjesta od ugodnog kozmetičkog salona sa mirisnim svjećicama, ušuškani toplom dekicom uz laganu muziku  prepustiti se rukama stručnjaka 😉

Današnje kozmetičke procedure su izuzetno učinkovite u rješavanju mnogih kozmetičko-estetskih problema te pravovremenim i kontinuiranim reagiranjem na određene promjene do kojih dolazi na Vašem licu možete postići odlične rezultate.

Neki od TOP  kozmetičkih procedura su kemijski pilinzi, microneedling odnosno mezoterapije, mikrodermoabrazije te određene aparaturne tehnike kao npr. radiofrekvencija, ultrazvuk, mikrostimulacije. Sve one, naravno uz korištenje kvalitetne i odgovarajuće preparativne kozmetike, izuzetno uspješno pomažu u anti-ageing tretmanima, rješavanju problema hiperpigmentacija, proširenim porama, ožiljkastom tkivu koje je nastalo kao posljedica nekih upalnih procesa dajući rezultate njegovane i lijepe kože.

Prvo bi željela naglasti važnost redovne kućne njege koja bi trebala sadržavati 3 osnovna koraka:

  • čišćenje sredstvom za pranje lica koje se ispire vodom
  • toniziranje tonikom
  • nanošenje dnevno/noćne kreme

Ako ste u nekom kozmetičkom protokolu pravilna i redovna kućna njega sa odgovarajućim preparatima uvelike doprinosi boljem rezultatu kozmetičkih tretmana.

Jedna od trenutno najpopularnijih i učinkovitijih dermo-kozmetičkih procedura je microneedling terapija koja se može izvoditi samostalno ili u kombinaciji sa određenim pilinzima i nekim aparaturnim tehnikama. Za microneedling kažemo da je ciljano oštećenje kožnog tkiva uslijed kojega se potiču prirodni procesi zacjeljivanja te posljedično dolazi do prirodne regeneracije kože. Terapija je izuzetno učinkovita u anti-ageing tretmanima, pomaže u rješavanju ožiljkastog tkiva te hiperpigmentacijskih promjena. U sklopu microneedling tretmana upotrebljavaju se visoko koncentrirani serumi koji na taj način penetriraju u dublje slojeve kože ciljano djelujući na određenu problematiku. Kako bi rezultati bili vidljivo uspješni obično je potrebno napraviti seriju tretmana koji se izvode u razmaku od 2 do 4 tjedna. Intenzitet i frekvencija dolaska ovisi o određenom protokolu rada koji se komunicira u dogovoru sa kozmetičarom. Nakon izvođenja tretmana potrebno je 24 do 48 sati kao bi se koža oporavila od tretmana te se savjetuje izbjegavanje zadimljenih i prašnjavih prostora, bazena i sauna, pojačanog znojenja te eventualne iritacije odjeće, ovisi koji dio tijela tretiramo i naravno izbjegavanje UV svjetlosti.

Nešto manje površinski invanzivna aparaturna tehnika je radiofrekvencija. Radiofrekvencija djeluje na dermalni ili srednji sloj kože zagrijavajući proteinska vlakna (kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu). Uslijed toplinskog djelovanja radiofrekvencije, stara proteinska vlakna dermisa se razgrađuju te se potiče rad fibroblasta, koje su glavne stanice dermisa na prirodno stvaranje novih vlakana. Ovu tehniku možemo kobminirati sa kemijskim pilinzima i mikrodermoabrazijama, a izvrsne rezultate daje u anti-ageing tretmanima dajući lifting efekt kože.

Microdermoabrazija je još jedna aparaturna tehnika rada koja djeluje na površini kože odstranjujući gornji sloj kože. Time se potiču epidermalni regenerativni procesi kože i omogućava bolja penetracija visoko koncentriranih seruma, ampula i maski da dopru u dublje slojeve kože. Mikrodermoabrazija je uspješna više kod površinskih oštećenja, proširenih pora te sitnijih bora. U kobinaciji sa ultrazvukom i kisikom daje prekrasne rezultate sjajne i zdrave kože.

Kozmetički ultrazvuk je izuzetno blaga aparaturna tehnika koju je moguće kombinirati sa većinom kozmetičkih procedura. Osjetilno je apsolutno neinvazivna te je za njezinu izvedbu uvijek potrebna upotreba ultrazvučnog gela koji obično daje osjećaj hlađenja i ugode na licu. Ultrazvučni valovi stvaraju određene vibracije u tkivu te na taj način stimuliraju stanice kože na brži i bolji rad te lakšu penetraciju aktivnih sastojaka. Terapija je odlična za osobe koje su osjetilno osjetljive, a žele povratiti energiju i živost svojoj koži.

Terapija kisikom apsolutno je odlična i idealna za svaki tip i stanje kože pružajući osjećaj ugode te vraćajući živost Vašoj koži. U današnje vrijeme sve veće zagađenost zraka i sve manjeg boravka čovjeka u prirodi dovodi do apsolutnog deficita kisika u ljudskom organizmu, a posljedično tome i u našoj koži. Terapija kisikom može se izvoditi samostalno ili u kombinaciji sa određenim visoko koncentriranim serumima ubrizgavajući u kožu 95% do 98% čisti kisik. Kisik je bitan za rad našeg staničnog sustava te na taj način pomažemo stanicama kože da brže i bolje odrade svoje zadane procese. Tretman je moguće kombinirati sa mnogim drugim procedurama, a koži vraća živost i sjaj.

dipl.kozm., Ivana Paulin, majstor kozmetičar

 

Ostale novosti

O nama

Studio za kozmetiku VITA počeo je s radom 2003. godine u Sisku sa osnovnom djelatnosti salona za uljepšavanje. Unutar djelatnosti kojima se tvrtka bavi možemo izdvojiti slijedeće usluge: njega tijela, njega lica, njega ruku, njega stopala, make-up, usluge solarija, frizerske usluge