Trajna šminka je postala jedan od popularnih i nezaobilaznih estetskih tretmana kojim na vrlo lagan i bezbolan način možemo istaknuti određeni dio lica (oči, usne, obrve).

Riječ je o tretmanu tijekom kojeg se pomoću sitnih iglica u gornji sloj kože utiskuju pigmenti boje i koža tako ostaje trajno pigmentirana. Postupkom je moguće sakriti ili ispraviti nepravilnosti, odnosno istaknuti određeni dio lica.

Obrve, kao najistaknutiji dio lica, itekako utječu na lijepi izgled i ekspresiju lica. Prirodan i uredan oblik obrva pruža izgled lijepe i njegovane osobe a li­je­po ob­li­ko­va­ne i pra­vil­no po­pu­nje­ne obr­ve do­pri­no­se si­me­tri­ji li­ca.

Popularna tehnika popunjavanja “puder obrva” idelana je za osobe koje imaju nejednake, rijetke, tanke ili obrve sa prazninama. Olakšava život osobama koje nemaju dovoljno vremena za svakodnevno iscrtavanje obrva klasičnom šminkom, osobama koje provode puno vremena na suncu ili u vodi, sportašicama, osobama alergičnim na klasičnu šminku te osobama sa masnom kožom.

Tehnika “puder obrva” se radi kao blago polutransparentno sjenčenje obrva na maloj dubini, površinski, zbog čega one izgledaju gušće, punije i prirodnije. Ovisno o želji klijenta moguće je postići efekt potpuno prirodnih obrva pa sve do jako definiranih i glamuroznih obrva. Sa obrvama ispunjenima ovom tehnikom izgledate nenašminkano, a za večernje izlaske ih lako možete pojačati olovkom ili sjenilom.

Tehnika puder obrve je puno sigurnija i bezbolnija u odnosu na klasičnu trajnu šminku ili iscrtavanje obrva japanskom metodom. Nema krvarenja, ne ostaju nikakvi ožiljci niti se javljaju bilo koje druge negativne posljedice. Lijepi i topli tonovi karakteristika su ove tehnike.

Sjenčanje obrva se radi mašinicom kojom se unosi mješavina boja u kožu. Boje se nanose slojevito a sam postupak traje do oko dva sata. Obrve su odmah po završetku tretmana nešto deblje i intenzivnije boje a svoj krajni izgled poprime 5-10 dana nakon samog tretmana.

Postojane su otprilike 18 do 24 mjeseca nakom čega počnu lagano i ravnomjerno blijediti. Postojanost obrve ovisi o mnogim vanjskim i unutarnjim činbenicima svake osobe.

dipl.kozm., Ivana Paulin, majstor kozmetičar

 

Ostale novosti

O nama

Studio za kozmetiku VITA počeo je s radom 2003. godine u Sisku sa osnovnom djelatnosti salona za uljepšavanje. Unutar djelatnosti kojima se tvrtka bavi možemo izdvojiti slijedeće usluge: njega tijela, njega lica, njega ruku, njega stopala, make-up, usluge solarija, frizerske usluge